top of page

Se itt, se ott


Az Újszínház egyik legújabb darabja színpadra került!


Esztergályos Cecília 81. születésnapjára egy rendkívüli ajándékot kapott, méghozzá Vajda Katalintól, a sok jelentős színpadi adaptáció szerzőjétől. Egy darabot írt neki, „Se itt, se ott” címmel.


A játék egy életre, és onnan is túlra szóló barátságot jelenít meg, amiben Cecília Mici képében jelenik meg. Épp legjobb gyerekkori barátnőjét gyászolják, amikor furcsa dolog történik. Mégis megjelenik Bözsi, az egykori barátnő. De Mici gyerekei nem látják őt, mégis anyjuk bizonygatja, hogy ott van.


Hosszú veszekedések veszik kezdetét, gyerekkori sérelmekre is fény derül, míg egy idősklubban szerelembe nem esik kettő szépkorú.

 


A mű főszereplőjét alkotó színésznő élete egyáltalán nem telt unalmasan. 5-szor házasodott, egy lánya van, jelenlegi férjétől ugyan nem születtet gyereke, de 1985-től boldog házasságban él Solymáron. Egy igazi művészlélek a színésznő, hisz nem csak a színpadon mutatja be már 56 éve a tehetségét, hanem festészettel és kerámiákkal is foglalkozik. Országszerte több kiállítása is volt.

 


Hogy kinek ajánlom a színpadi darab megtekintését?


  1. Először is annak, aki a családjával megy. Egyszerű, hétköznapi dolgokra világít rá az előadás, remek beszélgetést kezdeményező pont a megtekintése.

  2. Aki egy komédiára kíváncsi, az tökéletesen választ, ha ezt a darabot nézi meg. Mici félelmetes oktávokkal osztja ki azokat az embereket, sok esetben a gyerekeit, akik nem úgy lépnek, ahogyan ő akarja.

  3. Véleményem szerint egy csodálatos hangulat alakult ki a nézőtéren is, rengeteget nevettek a nézők, milliónyi taps hangzott el abban a kis időnek érzékelhető tartamban, amíg színpadra hozták a színészek ezt az aranyos alkotást. Nem egy gigantikus színházról van szó, az Újszínház egy szerintem családias épület, így akik kikapcsolódni vágynak, élményeket szerezni mennek, megtalálják a helyüket ott.





Németh Lilien

bottom of page