top of page

Outer Banks - sorozatajánló



Az Outer Banks egy akció sorozat a Netflixen, amely 4 jó barát napról napra egyre veszélyesebb kalandjait, játszmáit mutatja be először csak a szigeten, majd a szigetvilág másik helyszíneire kiterjedően. Elképesztő képi világgal rendelkező 3 évados sorozat, és személyes véleményem szerint az első évad lett a legjobb. A sztori epizódról epizódra bonyolódik, néhol a megoldás karnyújtásnyira van, néhol pedig reménytelen a helyzet. 


A történet egy John B. Routledge nevű 16 éves kamasz fiúról szól, aki az apjával nőtt fel a sziget szegényebb részén. 4 legjobb barátjával éli az ott átlagosnak titulált életét, kisebb nehézségek mellett, míg egy napon az egyetlen családtagja, az apja, egy nagy veszekedésük után eltűnik. A gyermekvédelem folyamatos hajszolása, és az ez elől való menekülés kisebb gondnak számít amellett, hogy a szigeten lévő helyzet komor fordulatot vesz. Egy hulla, furcsa elsüllyedt hajó, a rendőrség vészjósló járőrözései, veszélyes legendák, gyanús pénzösszegek és a szálak csak kuszálódnak. A temető, a feltételezett gyilkos háza alatt lévő kút mind egy dologhoz vezet. Talán mindez az apja eltűnésének oka? Milyen hatással lesz ez a további életükre nézve? A csapat olyan illegális tevékenységekbe keveredik, melyek komoly kihatással lehetnek a további jövőjükre. Baljós végkimenetelt sejtető szerelmek szövődnek, megkezdődik a helyi nyomozás John B. apja után, akinek rejtélyes körülmények között veszett nyoma, és úgy tűnik, egy helyi rivális banda és a "hőseink", a Snecik közötti viszony is egyre jobban elharapózik. A tinédzserek előtt egy olyan nyár áll, melyet örökre az emlékezetükbe fognak vésni. 

 

Véleményem szerint a sorozat nagyon összetett, komplikált storyline-nal rendelkezik, a történet epizódról epizódra izgalmasabbá válik. A szereplők mind különböző, egyedi személyiséggel és háttérrel rendelkeznek, és 4-en tökéletes csapatot alkotnak. Személy szerint a kedvencem John B. és JJ szoros barátsága és az, hogy akármilyen rossz a helyzet mindig segítenek egymásnak. 


A sorozat a Netflix-en található, 3 évados és hamarosan következik a negyedik, egyben záró évad. Minden rész körülbelül egy órás és tele van rejtélyekkel és veszélyes kalandokkal. Minél több titkot tudunk meg, a történet annál jobban elborulni látszik. Vajon találnak rá valaha megoldást és visszatérhet az életük a normális körforgásába? 



Dombai Lilla Anna 7.b

Comments


bottom of page